Przedszkole, jak już wspomniano, posiada własną kuchnię zaprojektowaną i wyposażoną według wymagań sanepidu i systemu HACCP. Celem jaki sobie postawiliśmy jest przygotowywanie posiłków najwyższej jakości, z zachowaniem wszelkich walorów smakowych i zdrowotnych. Dbając o zdrowie naszych maluchów stosujemy najwyższej jakości produkty i technologie.
Prowadząc placówkę oświatową słowo bezpieczeństwo nabiera wyjątkowego znaczenia. To nie tylko odpowiedzialność za jakość kształcenia dzieci, ale także za ich zdrowie. Zamontowanie w szkolnej kuchni Systemu KoolZone pozwala nam na większą kontrolę warunków przechowywania żywności dla dzieci. Do tego rozwiązania przekonały nas nie tylko prosty montaż i obsługa, ale także bardzo duże usprawnienie w raportowaniu, które potrzebujemy w przypadku kontroli Sanepidu czy innych zewnętrznych organów. Kolejny plus montażu KoolZone to skorygowanie fabrycznych nastaw urządzeń chłodniczych. Doceniamy również to, że system powiadamiania pozwala nam natychmiast reagować na incydenty takie jak niedomknięcie drzwi lub brak zasilania. To świetne uzupełnienie istniejących procesów oraz księgi HACCP.
Szef kuchni to osoba, która ukończyła Technologię Żywności i Żywienie Człowieka
Nie są jej obce systemy jakości jakie obowiązują od czasu wejścia do Unii, posiada także wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu kuchni dla dzieci.
Podwieczorki będą wypiekane w naszej kuchni, by zawierały jak najmniej tłuszczu i cukru. Zakupiony piec konwekcyjno-parowy pozwoli gotować na parze oraz smażyć z niewielką ilością tłuszczu. Dzięki temu posiłki będą zdrowe i łatwo przyswajalne, a ziemniaki zmienią się w smakowite, pieczone talarki i frytki bez tłuszczu. Mamy nadzieję, iż kulinarne wojaże będą smakować naszym najmłodszym. Najedzony mały brzuszek to uśmiech na twarzy jego mamy i taty.